Zelf e-juice maken, dat kan!

Wist je dat je zelf e-juice kunt maken voor je favoriete e-sigaret? En dat dat ook nog eens heel erg gemakkelijk is? We gaan je er in dit artikel tekst en uitleg over geven, zodat jij voortaan zelf jouw smaakjes kunt samenstellen alsof je een chemicus in een laboratorium bent, maar dan gewoon in je eigen keuken in je eigen huis! Lees dus snel verder voor deze spoedcursus e-juice maken in blogvorm.

Ingrediënten

Je zou misschien denken dat je allerlei ingewikkelde ingrediënten nodig hebt om e-juice te maken, maar dat is gelukkig helemaal niet het geval. Je hebt alleen één of meerdere aroma’s en een basis van propyleen glycol (pg) of plantaardige glycerine (vg) nodig. Dit kun je op allerlei verschillende websites gewoon bestellen en thuis laten bezorgen. Kies de aroma’s die je aanspreken en bekijk het verschil tussen pg en vg, zodat je weet wat jouw voorkeur heeft. Verder maakt het namelijk totaal niet uit wat je kiest! Eventueel kun je ook nicotine, gedestilleerd water en zoetstof, kleurstof of menthol toevoegen, maar dat laten we voor nu even achterwege!

De e-juice maken

Zorg dat je handschoentjes van vinyl hebt, een setje maatbekers, een klein trechtertje, spuitjes met stompe naald, ontsmettingsalcohol, een mini mixer en een weegschaaltje. Uiteindelijk is het ook handig om lege flesjes en etiketten te hebben om jouw e-juice te labelen. Met deze gereedschappen kun je de ingrediënten simpelweg met elkaar mengen totdat je een e-juice hebt die je heerlijk vindt dampen, en klaar ben je!

Zo maak je dus zelf e-juice

Voor een exacte beschrijving en meer informatie over verschillende bestandsdelen en verhoudingen verwijzen we je door naar de vele expert artikelen die online te vinden zijn. Het doel van deze blog was vooral om aan te tonen dat je zelf e-juice kunt maken en dat dit helemaal niet moeilijk is, en we hopen dat je dit hebt ingezien!