Hoe vaak scheer jij jezelf?

Ontharen, vele mensen doen dit. Zowel mannen als vrouwen. Ze scheren hun oksels, hun schaamstreek, hun benen. Mensen met veel borsthaar, maken dit soms korter of scheren het in zijn geheel weg. Mannen scheren natuurlijk ook hun baard- en snorgroei, maar dat noem je eigenlijk geen ontharen. Waarom mensen haargroei verwijderen of minimaliseren kan heel verschillende redenen hebben. Soms groeit het op ongewenste plekken, is het geen mooie haargroei, of zorgt het voor irritatie. Hoe frequent iemand het doet, hangt natuurlijk af van de snelheid dat haren terugkeren.

Ontharen kan je zelf of laten doen

Of het nu gaat om hygiënische redenen of om het uiterlijk te verfomfaaien, vanaf de puberteit krijgt iedereen meer haargroei. Voor vrouwen kan het heel vervelend zijn als er sprake is van gezichtsbeharing. Om het efficiënt en langdurig weg te laten halen kan je dit het beste laten doen door een expert. Er zijn verschillende praktijken, die gespecialiseerd zijn in kosmetische behandelingen. Een schoonheidsspecialist kom je in vrijwel ieder dorp wel tegen. Mannen kunnen veel hinder hebben van haren uit de neus of oren. Dit kan weggehaald worden door middel van harsen of epileren.

Nieuw: de Allure Kristalpad

Een terugkerend ritueel voor mannen is het scheren van hun baard of snor, wat met een scheermes of een scheerapparaat gebeurd. Vrouwen maken ook gebruik van scheermesjes of scheerapparaten voor hun oksels, benen of schaamstreek. Lichte haarbegroeiing in het gezicht wordt vaak verwijderd met een pincet. Voor vrouwen is er nu een nieuwe mogelijkheid op de markt gekomen die het ontharen pijnloos maakt. De Allure Kristalpad! Het is een manier van ontharen in de vorm van een sticker. Op een zachte, maar krachtige wijze je lichaam ontdoen van haren! Kijk voor meer informatie op www.kristelpad.com.